E-ticaret sitesi nasıl kurulur?
E-ticaret Sitesi Kurmak
E-ticaret sitesi kurmak son dönemlerde en popüler akımlardan bir tanesidir. İnsanların gerek kendi ürettikleri ürünleri gerekse de başka bir yerden tedarik ederek pazarlamaya çalıştıkları ürünleri sergilemek istedikleri e-ticaret sitesi para kazanmak için muhteşem bir fırsattır. Kendi işinin sahibi olma anlayışının teknolojik bir yansıması olan e-ticaret trendi bireyleri masa başı işlerden de kurtarır. Peki, bu trende katılarak bir e-ticaret web sitesi kurmak istendiğinde hangi adımlar izlenir?
Fikir olarak çok iyi bir para kazanma yöntemi olsa da e-ticarette de para kazanmak emeksiz gerçekleşmez. Bu anlamda ilk olarak web sitesinin teknik alt yapısı ve grafiklerinin hazırlanması gerekir. Söz konusu aşama geride kaldıktan sonra güncellemeler ve SEO çalışmaları ile e-ticaret platformu insanlara tanıtılmalı ve güven kazanılmalıdır. Kurmak kelimesinin yeterli olmadığı e-ticaret alanında para kazanmak için gerçekten çabalamak gerekir.
E-ticaret Sitesi Maliyetli midir?
Bir e-ticaret platformu açmak istiyorsunuz ancak maliyetler konusunda bilgi sahibi değilseniz araştırma yapacağınız ilk şey e-ticaret sitesi maliyetli midir olacaktır. Hemen cevap vermek gerekirse bir e-ticaret platformunun klasik bir web sitesinden çok farkı yoktur. Tabi, tasarım ve ekstra talepler bu değerlendirmenin dışındadır. Bu anlamda bir e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için katlanılacak maliyet 1000 TL’den başlar. Taleplere göre maliyet 10.000 TL’ye kadar ulaşabilir.
E-ticaret platformunda maliyet ilk etapta biraz fazla gibi gözükse de başarılı bir şekilde kurulan ve işletilen bir e-ticaret platformundan elde edilecek kazanç maliyetin çok çok üstünde olur. Bu nedenle yatırım maliyeti olarak nitelendirilecek olan bu giderleri gözünüzde çok büyütmemeniz gerekir.
İnternet Satış Sitesi Nasıl Kurulur?
Artık insanlar fiziksel olarak bir mağazaya gitmek yerine, yaygın olarak internet üzerinden alışveriş yapmaya başlamıştır. Bunun en önemli nedenleri arasında, internetten ürünlerin indirimli satılması ve mağazaya gitmeye zaman harcanmaması vardır. Bu kadar çok internet üzerinden alışveriş yapan insan varken, girişimci insanlar ise internet satış sitesi nasıl kurulur sorusunun cevabını ararlar.
Bunun için çeşitli yollar vardır. Bunların ilki Wordpress gibi, hiç kodlama bilmeden kullanılabilecek ve internet sitesi oluşturulabilecek platformlardır. Wordpress üzerinden internetten satış sitesi kurmak en ucuz yöntemlerden biri olarak kabul edilebilir. En uygun yöntem ise sıfırdan kodlayarak o siteyi yapmak olabilir. Bunun için sadece üye olup, gerekli ücretleri ödeyip bir tema seçmek ve daha sonra sitenin sayfalarını düzenlemek gerekir.
Satış Sitelerinin Maliyetleri Ne Kadardır?
Wordpress ve benzeri platformlardan bir e ticaret sitesi kurma maliyeti ortalama 400 – 900 TL civarındadır. Bunun yanında eğer satış sitesi kuracak kişinin kodlama bilgisi varsa, programlama dilleri kullanarak kendisi de bir site oluşturabilir. Kodlama ile yapıldığında sadece hosting ve domain ücretlerini ödemek gerekir ve bu da alınan paketin büyüklüğüne göre 50 – 100 dolar civarındadır.
Bunların yanında internetten satış sitesi kurmak için son yöntem, bu siteyi bir yazılım firmasına veya freelance olarak bir yazılımcıya yaptırmaktır. En profesyonel yöntem budur fakat bir o kadar da maliyetli bir yöntem olacaktır. Bir yazılım firmasına yaptırıldığında maliyetler 2500 – 15.000 TL aralığında değişebilir. Eğer freelance olarak çalışan bir yazılımcıya yaptırılırsa da benzer şekilde 2000 – 5000 TL arasında bir maliyet olabilir. Fakat bu şekilde yaptırılacak bir çalışma sağlıklı bir sonuç vermeyecektir.
E-ticaret Sitesi Nasıl Başarılı Olur?
Başarı kriteri kişiden kişiye değişkenlik gösterse de amacınız bir e-ticaret platformu kurmaksa başarı para kazanmak olur. Para kazanmak ise bu tarz platformlarda rakip analizi, güncellemeler ve hedef kitle analizi ile mümkün olur. Söz konusu kıstasların dikkate alınması ile başarıyı elde edebilen e-ticaret sitesi sayısının fazlalığı sizin de bu işi başarabileceğinizin en açık kanıtıdır. Bu nedenle başlarken kendinize inanmalı ve asla yapamayacağım dememelisiniz.